Hvordan spille forbildene island?

Den spilleren som var på en øy sist, begynner spillet, den svinger flytte klokken. Spilleren kan ta opptil 3 handlinger. Handlingen kan gjøre de samme handlingene mer enn en gang av denne svingen.

 

Handlingene er:

* Flytting. Spilleren kan flytte til en tilstøtende flis, ikke diagonalt.

* Skattekort.  Spillere kan gi ett skatte kort til den annen spiller på samme flis. Kan ikke gi helikopter lift eller sandbags kort.

* Samle skatter. Spilleren kan samle en skatt hvis den har 4 av de samme skattekortene og brikken og korte stemmer over rens med hverandre. Spilleren må da kaste kortene og ta skatter fra brettet. 

 

Alle spillerne har også to gratis handlinger. Gratishandlingene kan gjøres når som helst, selv om det ikke er deres tur. De kan gjøre det ved å kaste det tilsvarende skattekortet.

* helikopter heis. Spilleren kan flytte en eller flere spillere fra en flis hvis den holder på å drukne til en annen flis. Da må den bruke kortet for å redde dem. Hvis alle fire skattene har blitt samlet og alle er på Fool landing må de kaste kortet for å vinne. 

*Sandbags.  Spilleren kan demme opp en oversvømt flis på brettet.

 

Etter en spiller er ferdig med sin runde får spilleren to treasure Deck kort. Er det tomt for treasure Deck kort, skal forkastet haug av skatte kort brukes til treasure Deck. Hvis spilleren får ett “waters Rise ” kort skal spilleren legge det I treasure forkastet pile. Alle kortene i flommen pile skal da stokkes og skal legges på Flood Deck med forsiden ned.  Så skal Flood meter plasseres opp ett hakk på Flood meter. Har spilleren mer enn fem treasure kort må spilleren kaste de til fem skattekort. Er en eller flere av kortene de velger å kaste helikopter heis eller sandbags, kan de bruke dem så forkaste dem. 

 

Når spilleren har fått treasure korte ser den på vannmåleren, trekker da tilsvarende mengde med kort fra treasure Deck. Flisen som er lik flom kortet snus til flom side (blå side). Er det ikke nok kort I Flood Deck forkastet pile stokken, da blir det er ny Flood Deck trekker man et kort med en flis som er oversvømt anser flisen som sunket. Flisen og kortet som høres med flisen fjernes fra spillet. Der flisen lå er det nå åpent vann. Er en spiller på en flis som blir sunket, kan spilleren flytte til en annen flis, ikke diagonalt, kan ikke spilleren flytte til tilsvarende fliser, enten på normalt vis, eller en spesiell handling eller med spesielle evner, da drukner spilleren.

Da går turen videre til neste spiller.  

Spillet fortsetter til dette skjer:

 

* Fool landing er blitt sunket

* en spiller er blitt druknet

*The tempel of the SUN og the moon begge synker før Earth stone treasure er samlet

* the tida palace og coral palace synker før Chalice av Oceans treasure er samlet inn.

* De whispering og howling synker før statue of the wind treasure samles.

*The cafe of Embers og shadows synker før Crystal flame treasure samles inn.

* når vannstanden når hodeskallen og crossbones.

Når dette har skjedd er spillet tapt.

*Når alle fire treasure er samlet inn og alle spillerne er på plass på Fool landing, en spiller kaster ett kort med helikopter heis. Da er spillet vunnet.